Veel gestelde vragen

We krijgen vaak dezelfde vragen vanuit klanten en eindgebruikers. Met deze pagina proberen we zo veel mogelijk van deze vragen te beantwoorden.

Wordt een wagen niet juist veel zwaarden met jullie constructie met 8 wielen?

We lezen vaak op internet opmerkingen van mensen die zeggen dat een DWM Tandem niet zou kunnen werken omdat het totaalgewicht veel groter wordt. Dit is totaal onjuist. 

In de zomer van 2019 hebben we de proef op de som genomen en het originele onderstel met 4 wielen vergeleken met het DWM Tandem wat eronder is gekomen. Beide zijn gemeten met banden. Het totale verschil in gewicht was slechts tussen de 200 en 300 kilo. Onder aan de streep gaat dan het gewicht per band alsnog gigantisch naar beneden.

Hoeveel lager is de bodemdruk precies met een DWM Tandem?

Hoeveel de bodemdruk lager is verschilt uiteraard sterk afhankelijk van het totaalgewicht van de machine en welke banden er standaard geleverd worden. Hieronder geven we met een voorbeeld aan hoeveel dat scheelt.

Een 30 tons opraapwagen wordt bijvoorbeeld veel standaard geleverd op 4 banden in de maat 800/45 R26.5. Met vollast komt dat neer op 1.84kg per vierkante cm, of 180 kPa. Dit is ver boven de schadegrens en zal dus bodembederf veroorzaken.

Als we 8 wielen in de maat 600/55 R26.5 monteren  bedraagt de bodemdruk 1.04 kg per vierkante cm, of 102 kPa. Dit is een reductie van 57%. Ondanks dat we met deze specifieke wagen/banden combinatie niet ver ónder de grens kunnen komen, kunnen we bodemschade minimaliseren.

Met sommige combinaties kunnen we dit tot onder de 80kPa brengen. Er kan dan met 0.8 bar in de banden over het land gereden worden.

Als u wilt weten hoeveel we de druk kunnen beperken voor uw gewenste combinatie kunnen we dat met u bespreken of in een offerte meenemen.

Hoe lang is de levertijd van een DWM Tandem

De levertijd of leverdatum is pas te geven wanneer de klant akkoord gaat met de offerte. In de aanloop op het nieuwe jaar worden er tientallen offertes naar klanten gestuurd. De productievolgorde wordt bepaald op basis van wanneer besteld wordt. 

Concreet betekent dit dat als een klant bijvoorbeeld in augustus een DWM Tandem besteld voor april volgend jaar de kans relatief groot is dat dat mogelijk is. Als dan een volgende klant tot februari wacht om akkoord te geven op de offerte is diezelfde kans nihil. Het is dus raadzaam om niet te lang te wachten met het bestellen na het ontvangen van de offerte.

Feit is dat DWM Products een relatief klein bedrijf is en daarom per periode een beperkt aantal onderstellen kan produceren. Houdt hier rekening mee als het leveringstijdstip erg belangrijk is.