DWM Tandem

Het DWM Tandem voor opraapwagens is het product waar alles mee is begonnen. Na een ontwikkelingsproces van inmiddels meer dan 30 jaar kunnen we ons onderstel onder vrijwel elk merk opraapwagen monteren. De kracht van DWM Products is dat we bijna altijd een Tandem kunnen bouwen dat perfect past bij de klant en zijn of haar situatie. 
Dit maakt het DWM Tandem dé oplossing tegen bodembederf.

Types

We bouwen onderstellen globaal in 4 gewichtsklassen: 12, 18, 24 en 30 ton. Wij kunnen u adviseren over welke merken, types en maten banden kunnen worden gebruikt om onder de schadegrens van 100kPa te blijven en daarmee structuurbederf en bodemverdichting tegen te gaan.

We hebben de onderstellen opgedeeld in twee snelheidsklassen: Tot 30 km/h en tot 40 km/h. Hogere snelheden stellen hoger eisen aan de besturing, remmen en constructie van het onderstel.

 

Stuursysteem

Een van de grootste en mooiste ontwikkelingen van ons product zit in het toepassen van onze midden besturing. Het grote voordeel hiervan is dat er geen noodzaak meer is voor een stuurcilinder aan de achterkant van het onderstel en daarmee ook de bumper niet meer noodzakelijk is. De wagen is daarmee makkelijker te manoeuvreren en achteruit een kuilbult op te rijden.

We hebben de mogelijkheid om een elektro-hydraulisch gedwongen gestuurd systeem te monteren. Deze manier van aansturen geeft de meeste mogelijkheden waarbij ook achteruitrijden met precisie kan worden gedaan.

Het alternatief is een meelopend gestuurd Tandem waarbij de sturende wielen kunnen worden vastgezet middels een rechtzet cilinder om achteruit rijden mogelijk te maken. Hierbij wordt wel de cilinder achter de wagen geplaatst.

Beide methoden worden met veel succes bij onze klanten gebruikt.

Beremming

Afhankelijk van de gewichtsklasse en maximum snelheid kan er gekozen worden voor luchtberemming op 4 of 8 wielen. We gebruiken Wabco Tri-stop remcilinders met handrem en losbreek functie. Dit wordt aangestuurd door middel van een ALR die op basis van de inhoud van de wagen de remkracht bepaald. De gebruiker hoeft hierdoor zelf niks in te stellen.

Keuring

We zorgen dat al onze wagens aan de huidige regelgeving voldoen en laten dat controleren door het RDW. De wagen wordt dan afgeleverd inclusief keuringscertificaat.

Geinteresseerd?

Neem contact met ons op om een offerte aan te vragen. U kunt dit doen via onze contactpagina.


“Meer wielen, meer profijt”

Om voor de akkerbouw de mogelijkheid te scheppen het duurzaam werken tijdens de oogst te vergroten, heeft DWM Products de VIA-2019 subsidie aangevraagd om de onderstaande ontwikkeling mogelijk te maken. Met meer wielen zorgen voor tegengaan van bodembederf en tevens de mogelijkheid scheppen van tijdwinst en vermindering van energieverbruik door minder bewegingen tijdens de oogst.

Heeft u vragen, dan beantwoorden wij deze graag.
Ook zoeken we nog akkerbouwers en transporteurs in de aardappelteelt om mee te kunnen sparren.

U kunt ons mailen op: info @ dwmproducts.com